τελευταία ενημέρωση 16:13

Τα περιοριστικά μέτρα διακίνησης και συνάθροισης που έχουν επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού, φέρονται να παραβίασαν περίπου 20-25 άτομα που παρευρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αγρυπνία τις μεταμεσονύχτιες ώρες στη Μονή Αγίου Γεωργίου των Σπηλαίων στην Ερήμη Λεμεσού.

Μετά από πληροφορία που έλαβε η Αστυνομία, γύρω στις 7 το πρωί μέλη της δύναμης μετέβησαν στη Μονή και διαπίστωσαν ότι εντός του ναού βρισκόταν μόνο ο ιερέας, ένας ψάλτης και δύο ακόμη πρόσωπα. Ωστόσο, στον εξωτερικό χώρο του μοναστηριού, το οποίο να σημειωθεί πως βρίσκεται σε ερημική περιοχή, εντοπίστηκαν σταθμευμένα 19 αυτοκίνητα.


Εκτιμάται ότι πολλοί πιστοί, στη θέα των αστυνομικών, εγκατέλειψαν τον ναό και κρύφτηκαν στους αγρούς.

Οι αστυνομικοί κατέγραψαν τα αυτοκίνητα και μέχρι νωρίς το απόγευμα ανέμεναν τους ιδιοκτήτες τους να εμφανιστούν για να τα παραλάβουν και να τους καταγγείλουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο «Φ», την ώρα που οι αστυνομικοί ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν, εμφανίστηκε στο σημείο ομάδα 70 ατόμων από το χωριό, που τους καλούσε να φύγουν. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και, αν και κάλεσαν σε ενισχύσεις, οι αστυνομικοί αναχώρησαν τελικά λίγη ώρα αργότερα υπό τον φόβο επεισοδίων.