Μόνο γενικές  εκσκαφές από δυο συνεργεία των τριών ατόμων, βάσει των κυβερνητικών απαγορεύσεων, διεξάγονται σε δύο διαφορετικά εργοτάξια στο βόρειο μέρος της υπό ανακατασκευή Μισιαούλη και Καβάζογλου στη Λεμεσό. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται περαιτέρω καθυστέρηση στην παράδοση του έργου, η εκτέλεση του οποίου εξελίσσεται σε «Οδύσσεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες τους σταθμού μας, ήδη έχουν εκδοθεί εγκύκλιοι  από την Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων και το Γενικό Λογιστήριο για παράταση του χρόνου εκτέλεσης έργων που βρίσκονταν σε εξέλιξη η προσφοροδοτήθηκαν προ περιόδου κορωνοϊού χωρίς την επιβολή κυρώσεων προς τους εργολάβους.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, παρόλο που ζητήθηκε γραπτώς από το αρμόδιο υπουργείο να εξαιρεθεί το έργο από το κλείσιμο, αυτό δεν έγινε αποδεκτό.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάπλαση της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου ξεκίνησε τον Δεκέµβριο του 2018, αλλά µετά από σηµαντικές καθυστερήσεις που σηµειώθηκαν από πλευράς της εργοληπτικής εταιρείας που ανέλαβε την εκτέλεση, το καλοκαίρι του 2019 ο Δήµος Λεµεσού προχώρησε σε συµφωνία διακοπής συµβολαίου µε την ολοκλήρωση της α’ φάσης και προκήρυξε και κατακύρωσε νέα προσφορά για την ολοκλήρωση του έργου µέχρι τον Ιούνιο του 2021, χρονοδιάγραμμα, που εκ των πραγμάτων, ανατρέπεται και πάλι.

Χάρης Παναγιώτου

φωτογραφία: φωτορεαλιστική απεικόνιση της μελέτης ανάπλασης από την ιστοσελίδα του Δήμου Λεμεσού