Διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού νοσηλεύονται δυο επιβεβαιωμένοι ασθενείς και δυο με συμπτώματα κορωνοϊού, την ώρα που άλλα 17 περιστατικά βρίσκονται στον 5ο όροφο. Άλλα τέσσερα ύποπτα περιστατικά εξετάστηκαν από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί στον θάλαμο Bραχείας Nοσηλείας που λειτουργεί στην ψυχιατρική πτέρυγα του ΓΝ Λεμεσού. Από την Τρίτη, που λειτούργησε για πρώτη φορά ο θάλαμος, έχουν εξεταστεί συνολικά δέκα περιστατικά.

Πάφος

Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών στην Πάφο, σύμφωνα με τον γιατρό Ιωσήφ Μουτήρη ο οποίος διορίστηκε Επιστημονικός Διευθυντής για COVID–19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Πρόκειται για δύο γυναίκες, μια 80χρονη και μια 71χρονη και έναν 74χρονο Βρετανό. Στο μεταξύ, χτες στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής του νοσηλευτηρίου εξετάστηκαν άλλα τρία περιστατικά, τα οποία ωστόσο δεν κρατήθηκαν στον θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της επιδημιολογικής έρευνας στην Πάφο, όπως ανακοινώθηκε, από τα 804 δείγματα τα 4 ήταν θετικά χωρίς συμπτώματα. Σημειώνεται ότι σήμερα ο Δήμος Πάφου προχωρεί σε απολύμανση όλων των κυβερνητικών κτηρίων στην πόλη.

Πόλη Χρυσοχούς

Κανονικά λειτουργεί το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς μετά τα τρία περιστατικά κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απολύμανσης. Μετά τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών των δύο τελευταίων επαγγελματιών υγείας και του εργάτη που σχετίζονται με το νοσοκομείο αλλά και η σχετική δειγματοληψία και η διενέργεια διαγωνιστικής εξέτασης για COVID-19.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, Γιώτης Παπαχριστοφή, ανέφερε πως με πρωτοβουλία του Δήμου, συνολικά 151 πολίτες υποβλήθηκαν χτες σε διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό στην Πόλη Χρυσοχούς. Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών αναμένονται, το απόγευμα της Παρασκευής ή το Σάββατο.

Λάρνακα

Συνολικά 33 άνθρωποι, με συμπτώματα κορωνοϊού, νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Οι 31 ασθενείς με συμπτώματα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου και δύο είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι 33 ασθενείς έχουν ήδη δώσει δείγμα για εξετάσεις κορωνοϊού και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Αναφορικά με τους επαγγελματίες υγείας και το νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό του Νοσοκομείου Λάρνακας, από τις αρχές Μαρτίου μέχρι και σήμερα, εντοπίστηκαν 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πρόκειται για δύο γιατρούς, πέντε άτομα του νοσηλευτικού προσωπικού, τέσσερα άτομα από άλλα επαγγέλματα υγείας και δύο ασθενείς.

Όλα τα Τμήματα του νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά εκτός από τα εξωτερικά ιατρεία, όπου οι γιατροί εξυπηρετούν τους πολίτες τηλεφωνικώς.

Στο μεταξύ στην Αραδίππου ανακοινώθηκε χθες ένα θετικό κρούσμα από τα 17 τελευταία δείγματα της δειγματοληψίας που έγινε στις 4 Απριλίου. Συνολικά τα αποτελέσματα για την Αραδίππου ήταν επτά θετικά σε σύνολο 525 δειγμάτων. Εκκρεμούν τα αποτελέσματα των 257 δειγμάτων που λήφθηκαν στην περιοχή την Τρίτη 7 Απριλίου. Συνολικά δείγμα έδωσαν 783 άτομα.