Για άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην επαρχία Πάφου έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας πως επιχειρούν επτά μέσα και είχε ενεργοποιηθεί το σχέδιο «Ίκαρος ΙΙ».

Σε δηλώσεις του στο Συντονιστικό Κέντρο Αγίου Δημητριανού, ο κ. Λετυμπιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι η πυρκαγιά στην Γιόλου τέθηκε υπό έλεγχο πριν φτάσει σε κατοικημένη περιοχή, αλλά και για το ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε, τέθηκαν υπό έλεγχο και οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή Πολεμίου-Κούρδακα.

Για την κατάσβεση των αναζωπυρώσεων, συνέχισε, επιχειρούσαν επτά μέσα και είχε ενεργοποιηθεί το ΙΚΑΡΟΣ ΙΙ. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως ήταν άμεση ανταπόκριση όλων των αρμοδίων και τους συνεχάρη για τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν καταβάλει και με την συνδρομή των κατοίκων.

Πρόσθεσε πως αυτό που πρέπει να εξεταστεί είναι το ενδεχόμενο της εμπλοκής του ανθρώπινου παράγοντα, ενώ είπε ότι «αυτό που προέχει για εμάς, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Στο Συντονιστικό Κέντρο στον Άγιο Δημητριανό μετέβη νωρίτερα και η Υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Μαρία Παναγιώτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ