Ήταν λάθος η σύζευξη των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης με τις Ευρωεκλογές, δήλωσε στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία» ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Διαφάνηκε ότι ήταν δύσκολο να αναδειχθεί η ουσία και τα πραγματικά διακυβεύματα των ευρωεκλογών, σημείωσε ο κ. Στεφάνου, τονίζοντας ότι η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης αύξησε πολύ τον αριθμό των υποψηφίων.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν αρνητικό αφού διαφάνηκε πως το 19% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ, είτε ψήφισαν άλλους υποψηφίους, είτε δεν ψήφισαν καθόλου.

Αναφερόμενος στην μεγάλη υποστήριξη του Φειδία Παναγιώτου ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι πρόεκεται για ένα φαινόμενο που χρειάζεται κοινωνιολογική μελέτη την οποία θα κάνει το κόμμα. Αρκετοί που ψήφισαν τον κ. Παναγιώτου έχουν απογοητευθεί από το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα και το έχουν απαξιώσει. Το ΑΚΕΛ, όπως είπε δεν θα απαξιώσει αυτή την μερίδα της κοινωνίας, αλλά θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει μαζί της.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ, είχε μεγάλη επιτυχία, αφού από του 20 δήμους, εξέλεξε 9 δήμαρχους που προέρχονται από τις τάξεις του, 5 δημάρχους από άλλους πολιτικούς χώρους τους οποίους υποστήριξε και τρείς προέδρους επαρχιακών οργανισμών.

Όλοι οι δήμαρχοι που προέρχονται από το ΑΚΕΛ, όπως είπε ο γ.γ. του κόμματος, επανεξελέγησαν με ποσοστά πάνω από 50% κάτι που δείχνει την καλή δουλειά που έκαναν.