Πραγματοποιείται στις 27-28 Ιουνίου 2024 στη Λεμεσό η Υπουργική Σύνοδος MED9 για τη Μεσογειακή Στρατηγική για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και η Περιφερειακή Σύνοδος της UNECE με θέμα: «Η εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη ως μέσο ενδυνάμωσης των νέων στην πράσινη καινοτομία και επιχειρηματικότητα».

Στη σύνοδο MED9, που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Park Lane, θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Παιδείας και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των εννέα μεσογειακών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στην Περιφερειακή Σύνοδο της UNECE θα συμμετάσχουν Υπουργοί, υψηλού επιπέδου αξιωματούχοι και εκπρόσωποι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από 56 χώρες της περιοχής της UNECE και της Μεσογείου.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου σε μήνυμά της που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου, είπε ότι πρόκειται για το πρώτο φόρουμ που διοργανώνεται στην περιοχή της UNECE για την ESD και τη νεολαία και διοργανώνεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, την UNECE, την ελβετική Κυβέρνηση και το UNEP.

Ανέφερε επίσης ότι ως ενδιαφερόμενα μέρη σε αυτή τη σημαντική περίοδο για την αειφόρο εκπαίδευση, εκπροσωπώντας 56 μέλη των Ηνωμένων Εθνών και εννέα μεσογειακές χώρες, “είμαστε ενωμένοι από τον κοινό μας στόχο για την προώθηση της εκπαίδευσης για την αειφορία, που ενσαρκώνεται από το σύνθημα αυτού του φόρουμ: “Going Green”.

Σημείωσε ότι σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή της ανθρωπότητας, κατά την οποία η επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προκλήσεων δεν ήταν ποτέ πιο επιτακτική, μας δίνει ώθηση ένα τόσο ποικίλο φόρουμ που είναι αφιερωμένο στην υπόθεση της βιωσιμότητας.

Πρόσθεσε ότι η δέσμευσή μας για την προώθηση πολιτικών για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη δεν είναι απλώς μια οδηγία· Είναι ηθική ανάγκη να διασφαλίσουμε το μέλλον του πλανήτη μας για τις επόμενες γενιές. Κεντρικό στοιχείο των συζητήσεών μας σε αυτά τα φόρουμ θα είναι ο κεντρικός ρόλος της νεολαίας στην καθοδήγηση των πολιτικών ESD για ένα βιώσιμο μέλλον, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ