Η αναφορά  σε Κύπριο Υπουργό που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς ενός από τους πρωταγωνιστές του νέου ντοκιμαντέρ του Al Jazeera, είχε ταξιδέψει στην Αγγλία για να υπογράψει τα έγγραφα παραχώρησης κυπριακού διαβατηρίου σε Ρώσο πελάτη τους δεν ευσταθεί και τα όσα αναφέρονται είναι αναλήθειες που λέχθηκαν από μη αξιόπιστα άτομα με σκοπό να πείσουν τους πελάτες τους για να επενδύσουν τα χρήματά τους σε αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα, ανέφερε εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης στην εφημερίδα Πολίτης.

Στο ντοκιμαντέρ, κληθείς να απαντήσει κατά πόσον έχει μεσολαβήσει ξανά για έκδοση κυπριακού διαβατηρίου, ο εκ των πρωταγωνιστών Keith Hunter λέει στους  δημοσιογράφους ότι δεν το έχει κάνει ακόμη για Κινέζο του Χονγκ Κονγκ, αλλά για λογαριασμό Ινδών, Ρώσων, Ουκρανών και Νιγηριανών και «η διαδικασία γίνεται απρόσκοπτα».

Σε ερώτηση για το κατά πόσον μπορούν να του αλλάξουν το όνομα, ο Keith Hunter απαντά ότι το έχουν κάνει και στο παρελθόν και θα δουλέψουν γι’ αυτό».

Έπειτα αναφέρεται στην περίπτωση του Ρώσου που βοηθήθηκε να πάρει κυπριακό διαβατήριο και ο οποίος καταζητείτο από την Ιντερπόλ.