Ο συντηρητικός εθνικιστής Βίκτορ Ορμπάν, ανακήρυξε τη νίκη του στις πρωθυπουργικές εκλογές στην Ουγγαρία μετά τα αποτελέσματα που δείχνουν προβάδισμα στο κόμμα του Fidesz
Με καταμετρημένο το 94% των ψήφων, το Fidesz συγκεντρώνει το 53%. Η συμμαχία υπό την ηγεσία του Πέτερ Μάρκι-Ζάι έλαβε το 35% των ψήφων.
«Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη» είπε ο Ορμπάν μιλώντας στους υποστηρικτές του στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη.
«Ποτέ δεν είχαμε τόσους πολλούς εχθρούς» πρόσθεσε ο Ορμπάν και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους «γραφειοκράτες των Βρυξελλών» τα «διεθνή συμβατικά ΜΜΕ» αλλά και τον Ουκρανό πρόεδρο, όπως μεταδίδoυν το BBC αλλά και το CNN.
Στο μεταξύ την επανεκλογή του στην προεδρία της Δημοκρατίας της Σερβίας εξασφαλίζει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρία δημοσκοπήσεων IPSOS η οποία είχε παρατηρητές σε εκλογικά τμήματα, με καταμετρημένο το 60,9% των ψήφων ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς έλαβε το 59,3% και εκλέγεται από τον πρώτο γύρο.
Δεύτερος φέρεται να είναι ο υποψήφιος του συνασπισμού «Ενωμένοι για την Σερβία» Ζντράβκο Πόνος με 17,4%.
Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, μία ώρα αφού έκλεισαν οι κάλπες, ανακοίνωσε ότι το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί σήμερα το βράδυ.
Χαρακτηριστικό των χθεσινών εκλογών στη Σερβία ήταν η σχετικά μεγάλη προσέλευση στις κάλπες: ξεπέρασε το 60%, ενώ σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις τα τελευταία εφτά χρόνια η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 57%.