Υπόθεση κακοποίησης σκύλου κατά παράβαση του νόμου περί προστασίας και Ευημερίας των ζώων, διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στήβ Θεοδούλου εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «το Σάββατο 2 Απριλίου καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου από 39χρονο κάτοικο Παραλιμνίου ότι την ίδια ημέρα ο γείτονας του ηλικίας 49 ετών, κτύπησε τον σκύλο του ράτσας English Pointer, αρσενικό, ηλικίας 9 ετών με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο κεφάλι»,.

Πρόσθεσε ότι «ο σκύλος μεταφέρθηκε από τον ιδιοκτήτη του σε ιδιώτη κτηνίατρο και διαπιστώθηκε ότι έφερε έξι θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Του διενεργήθηκε συρραφή των τραυμάτων και κρατήθηκε για περαιτέρω έλεγχο της κατάστασης του».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου «από ακτινολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο σκύλο, δεν εντοπίστηκε εμφανές κάταγμα κρανίου. Την ίδια ημέρα κλήθηκε στα γραφεία του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου ο 49χρονος, ο οποίος έδωσε τους δικούς του ισχυρισμούς σε σχέση με τα γεγονότα της υπόθεσης».

Σημείωσε ακόμα ότι «από σημερινή ενημέρωση της Αστυνομίας η κατάσταση της υγείας του σκύλου δεν εμπνέει σοβαρό κίνδυνο, ανταποκρίνεται στο περιβάλλον, περπατά και τρώει».

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.