Με ανακοίνωσή της, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επισημαίνει πως η παρούσα κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και θα πρέπει να γίνουν θυσίες από όλους. Προσθέτει ότι οι διαρροές στον Τύπο σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στις τηλεδιασκέψεις, «κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στο απαιτούμενο κλίμα ενότητας για ορθή διαχείριση της κατάστασης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την UEFA και τη FIFA, με τα Σωματεία μέλη της, καθώς και με όλα τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη, σε μια προσπάθεια να καταλήξει στις καλύτερες δυνατές λύσεις για τη διαχείριση της παρούσας κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί λόγω της Πανδημίας του ιού COVID19, καθώς και τη διαχείριση της επόμενης μέρας στο ποδόσφαιρο μας.

Η άποψη που επικρατεί στην ΚΟΠ είναι πως το ποδόσφαιρο, στην εποχή μετά τον κορωνοϊό, δεν θα είναι το ίδιο όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Για αυτό το λόγο, οι αποφάσεις που θα ληφθούν αυτή την περίοδο, είναι εξαιρετικά σημαντικές, έτσι ώστε, πέρα από τις θυσίες που θα κληθούν να κάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο άθλημα, να μην βρούμε άλλα προβλήματα στο μέλλον που θα είναι απότοκα αυτών των αποφάσεων. Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, θέλουμε να εκφράσουμε την πεποίθηση πως έχουμε αντοχές και θα βγούμε νικητές από αυτή τη δοκιμασία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε, όχι μόνο αχρείαστες αλλά και επιζήμιες δημόσιες τοποθετήσεις αλλά και αποσπασματικές διαρροές συζητήσεων που γίνονται μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, ενέργειες οι οποίες, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στο απαιτούμενο κλίμα ενότητας για ορθή διαχείριση της κατάστασης.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στη θωράκιση της υγείας των ανθρώπων του ποδοσφαίρου και γενικότερα της κοινωνίας μας.

Ως ΚΟΠ ευελπιστούμε ότι η Πανδημία που χτύπησε τον πλανήτη, σύντομα θα φτάσει στο τέλος της και όλοι θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας».