Άλλοι δύο συνάνθρωποι μας που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού με τη νόσο COVID-19, έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

Πρόκειται για μία γυναίκα 76 ετών, Κύπρια υπήκοο με υποκείμενα νοσήματα και έναν άνδρα 47 ετών, Ελλαδίτη υπήκοο, χωρίς επιβαρυντικούς παράγοντες.

Συνολικά οι νεκροί από κορωνοϊό στην Κύπρο ανήλθαν στους πέντε, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, με μέσο όρο ηλικίας τα 63 έτη, όπως αναφέρθηκε από τον επιστημονικό διευθυντή Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ, Δρα Μάριο Λοΐζου, στην καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση στις 18:00 από το υπουργείο Υγείας, με όλα τα νέα δεδομένα γύρω από την εξέλιξη της πανδημίας στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που έχει οριστεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, νοσηλεύονται 18 άτομα σε θάλαμο και δύο άτομα στη μονάδα αυξημένης φροντίδας. Στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού, νοσηλεύονται σε θάλαμο τρία άτομα, ένα σε κάθε νοσοκομείο. Επτά άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, ένα στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και έξι στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και η κατάσταση της υγείας τους θεωρείται κρίσιμη, αλλά σταθερή.