Μέσα από διαδικτυακούς αγώνες σκιαμαχίας προσπαθούν να διατηρηθούν σε φόρμα οι αθλητές μας στο Μουάι Τάι. Όπως είπε στο Κανάλι 6 ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μουάι Τάι, Χριστόφορος Λαζαρίδης, μετά από εντολή της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος διεξάγονται παγκύπριοι αγώνες σκιαμαχίας μέσω διαδικτύου.

Πρόκειται για ασκήσεις Μουάι Τάι που πρέπει να εκτελούν οι διαγωνιζόμενοι σε ορισμένο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα να τις βιντεοσκοπούν. Τα βίντεο στέλνονται στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Μουάι Τάι, η οποία θα επιλέξει τα κορυφαία από την κάθε ηλικιακή κατηγορία και με τη σειρά της θα τα στείλει στην παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος.

Σημαντικό να πούμε ότι η κυπριακή ομοσπονδία θα δώσει μετάλλιο στους τρεις πρώτους της κάθε κατηγορίας. Επίσης, αναμένεται ότι η παγκόσμια ομοσπονδία θα επιβραβεύσει με κάποιο τρόπο τους αθλητές που έκαναν την καλύτερη επίδειξη σκιαμαχίας.

Απώτερος σκοπός των διαδικτυακών αγώνων σκιαμαχίας είναι να παραμείνουν οι αθλητές του Μουάι Τάι ενεργοί και σε φόρμα, ενόψει της επιστροφής στους κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς.

Κωνσταντίνος Νικολάου