Κρατούμενος από τη Λεμεσό, οδηγήθηκε χθες στα κρατητήρια Πόλης Χρυσοχούς τα οποία έχουν οριστεί ως κρατητήρια αναφοράς. Ο κρατούμενος παρουσίαζε συμπτώματα κορωνοιού και ύστερα από τεστ που υποβλήθηκε βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Σύμφωνα με την Αστυνομία , ο κρατούμενος απομονώθηκε στο κελί του και αμέσως τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και λήφθηκαν όλα τα μέτρα τόσο για απολύμανση του σταθμού όσον και για προστασία των υπόλοιπων κρατουμένων και του προσωπικού.

Αργότερα αναμένεται να οδηγηθεί με ασθενοφόρο σε ειδικό χώρο στην Ορόκλινη μέχρι την απόλυση του.

Επίσης , στο Νοσοκομείο Αναφοράς διακομίσθηκε νεαρός νοσηλευτής από την Πάφο ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο νοσηλευτής ο οποίος εργάζεται στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς παρουσίασε συμπτώματα με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Αναφοράς στην Αμμόχωστο.

Ήδη στο Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς τέθηκαν σε καραντίνα δύο γιατροί και άλλοι συνάδελφοι, ενώ η λίστα ιχνηλάτησης είναι αρκετά μεγάλη αφού τις προηγούμενες ημέρες ο νοσηλευτής μετείχε σε δεξίωση αρραβώνων με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο.