Έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στους αρμοδίους τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση με τον κορωνοϊό και την αλματώδη ανοδική πορεία των κρουσμάτων στη Λεμεσό.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στους νέους που είναι πολύ πιο έντονα κοινωνικοποιημένοι από τις υπόλοιπες ομάδες του πληθυσμού, με αποτέλεσμα να βγαίνουν το βράδυ και το πρωί να μεταφέρουν τον ιό στους χώρους εργασίας τους.

Η κατάσταση στη Λεμεσό -σύμφωνα με τους ειδικούς- έχει ξεφύγει, που πιθανόν δεν έχει νόημα η ιχνηλάτηση.

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, θα ενημερώσει σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες ώρες να υπάρξουν ανακοινώσεις για νέα μέτρα. Στο τραπέζι βρίσκονται σκέψεις για μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα κλείσιμο καφετεριών από τις 7 το βράδυ. Για την ώρα δεν συζητείται το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας ή επιβολής lockdown στη μορφή που το ζήσαμε τον περασμένο Μάρτιο.

Στο μεταξύ, ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, θα προεδρεύσει αύριο, στις 10.30πμ, σύσκεψης με την επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του σημειώνει, ότι “αυτή την ώρα απαιτείται να φανούμε για άλλη μια φορά το ίδιο δυνατοί, να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα υγιεινής και να φοράμε τη μάσκα μας προκειμένου να προστατεύσουμε την οικογένεια, τους αγαπημένους μας, αλλά και τον εαυτό μας”.