Σοκ προκάλεσαν οι επιθέσεις κουκουλοφόρων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και λήστεψαν τρία άτομα στους δρόμους της Λεμεσού τα ξημερώματα. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 19χρονου ως ύποπτου.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, το πρώτο περιστατικό συνέβη στις 02:15 στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, στη Μέσα Γειτονιά. Θύμα ήταν ένας 37χρονος ταχυμεταφορέας φαγητού, τον οποίο πλησίασαν τέσσερις κουκουλοφόροι με δυο μοτοσικλέτες. Οι δράστες εκκένωσαν πυροσβεστήρα στο πρόσωπό του, προκαλώντας την πτώση του και τον χτύπησαν, αποσπώντας του τη μοτοσικλέτα, το κινητό του τηλέφωνο και 300 ευρώ.

Λίγο αργότερα, στις 02:40, παρόμοια επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Θεόδωρου Ποταμιανού, με θύμα έναν 23χρονο ταχυμεταφορέα φαγητού. Οι κουκουλοφόροι του έκλεψαν τη μοτοσικλέτα, το κινητό τηλέφωνο και 300 ευρώ, αφού πρώτα τον χτύπησαν.

Μια ώρα μετά, στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, πριν τον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου, οι δράστες επιτέθηκαν σε έναν 39χρονο ποδηλάτη, εκκενώνοντας πυροσβεστήρα στο πρόσωπό του. Του αφαίρεσαν την τσάντα του, που περιείχε δύο τραπεζικές κάρτες και την ταυτότητά του.

Η Αστυνομία της Λεμεσού εντόπισε δύο ύποπτα άτομα στην περιοχή Μέσα Γειτονιάς, τα οποία επέβαιναν σε μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες. Κατά την καταδίωξη, οι ύποπτοι έχασαν τον έλεγχο της μοτοσικλέτας και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί. Ένας 19χρονος συνελήφθη, ενώ το δεύτερο άτομο διέφυγε.

Στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, για το οποίο δεν παρείχε σαφείς εξηγήσεις. Συνελήφθη για παράνομη κατοχή περιουσίας και μεταφέρθηκε στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό, όπου τέθηκε υπό κράτηση.

Στις 06:30, η Αστυνομία εντόπισε μια από τις κλεμμένες μοτοσικλέτες στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Χαβούζας. Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ