Με τη χρήση πυροσβεστήρα, κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, επιτέθηκαν και λήστεψαν τρία πρόσωπα, ενώ διακινούνταν με τα δίκυκλα τους, τα ξημερώματα, σε δρόμους της Λεμεσού. Η Αστυνομία συνέλαβε, ως ύποπτο, έναν 19χρονο.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις 02:15, όταν 37χρονος, που εργάζεται ως ταχυμεταφορέας φαγητού, ενώ οδηγούσε την μοτοσικλέτα του στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, στη Μέσα Γειτονιά, τον πλησίασαν τέσσερις κουκουλοφόροι, που επέβαιναν σε δυο μοτοσικλέτες.

Οι δράστες εκκένωσαν πυροσβεστήρα που κρατούσαν, προς τον 37χρονο, ο οποίος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος, ενώ ακολούθως δέχθηκε γροθιές στο μάτι και στον δεξί ώμο. Οι άγνωστοι κουκουλοφόροι του απέσπασαν την μοτοσικλέτα, αξίας 2.500 ευρώ, το κινητό του τηλέφωνο και 300 ευρώ που είχε στην κατοχή του και εγκατέλειψαν τη σκηνή.

Λίγο αργότερα, στις 02:40, παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε στην συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Θεόδωρου Ποταμιανού, όταν οι ίδιοι, όπως φαίνεται, κουκουλοφόροι, που επέβαιναν σε δυο μοτοσικλέτες, εκκένωσαν πυροσβεστήρα σε δεύτερο ταχυμεταφορέα φαγητού, ηλικίας 23 χρόνων. Ο 23χρονος μοτοσικλετιστής δέχθηκε κτυπήματα σε διάφορα μέρη του σώματος του, πριν οι δράστες του αποσπάσουν την μοτοσικλέτα, το κινητό του τηλέφωνο αλλά και χρηματικό ποσό 300 ευρώ.

Περίπου μια ώρα αργότερα, 39χρονος ποδηλάτης, ενώ κινείτο επί της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, πριν τον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου, δέχθηκε επίθεση από δυο πρόσωπα, τα οποία επέβαιναν μοτοσικλέτας και εκκένωσαν πυροσβεστήρα στο πρόσωπο του. Οι δράστες του απέσπασαν μια τσάντα ώμου, στην οποία υπήρχαν δυο τραπεζικές κάρτες και την ταυτότητα του και εγκατέλειψαν τη σκηνή.

Ενημερώθηκαν σχετικά περίπολα της ΑΔΕ Λεμεσού, τα οποία εντόπισαν, στην περιοχή Μέσα Γειτονιάς, δυο πρόσωπα να επιβαίνουν σε μοτοσικλέτα, χωρίς πινακίδες εγγραφής και τα οποία ανταποκρίνονταν στην περιγραφή που έδωσαν τα θύματα.

Στη θέα της Αστυνομίας ο οδηγός φέρεται να ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δυο ύποπτοι έχασαν τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, την οποίαν εγκατέλειψαν και άρχισαν να τρέχουν.

Μέλος της Αστυνομίας κατάφερε να ανακόψει έναν εκ των δυο προσώπων, ενώ το δεύτερο διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για 19χρονο και σε σωματική έρευνα εντοπίστηκε, στην κατοχή του, ένα κινητό τηλέφωνο, για το οποίο δεν έδωσε σαφείς εξηγήσεις ως προς το νόμιμο της κατοχής του.

Συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας και μεταφέρθηκε στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό, όπου τέθηκε υπό κράτηση.

Στις 06:30 τα ξημερώματα, μετά από πληροφορία, η Αστυνομία εντόπισε μια εκ των μοτοσικλετών που κλάπηκαν, στην οδό Ιαπετού, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Χαβούζας.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις προς εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.