Να επανέλθει η Ανόρθωση στην κορυφή του κυπριακού βόλεϊ είναι ο στόχος του προπονητή της, Κώστα Χριστοφιδέλη. Όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο 42χρονος τεχνικός, η ομάδα του βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, όμως, είναι αρκετά ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα προσπάθεια των πετοσφαιριστών του.

Η ομάδα της Αμμοχώστου τα τελευταία χρόνια δεν θυμίζει καθόλου την ομάδα που ήταν παλαιότερα και η πρόσληψη του Κώστα Χριστοφιδέλη την έχει ανεβάσει επίπεδο. Ο Ελλαδίτης προπονητής δεν είναι καθόλου τυχαίο όνομα, καθώς είναι σημαντική προσωπικότητα για την ελληνική πετόσφαιρα. Ως πετοσφαιριστής έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Εθνική Ελλάδας, ενώ έχει πανηγυρίσει τόσο εγχώριους τίτλους όσο και ευρωπαϊκούς.

Ο προπονητής της Ανόρθωσης στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του δεν μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να επανέλθει στην κορυφή, υπογραμμίζοντας πως θέλει να κάνουν σταδιακά βήματα προόδου.

Για τη μέχρι τώρα πορεία των κυανόλευκων της Αμμοχώστου είπε πως «σε αρκετά παιχνίδια παίξαμε πολύ καλό βόλεϊ, όμως χρειάζεται να είμαστε πιο σταθεροί στην απόδοση μας». Σχετικά με την έλλειψη σταθερότητας, σημείωσε πως αυτή οφείλεται στην απειρία που έχουν τόσο ως μονάδες όσο και ως σύνολο.

Για τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας του ο προπονητής επισήμανε ότι «μετά τις προκρίσεις μας στον τελικό του πρωταθλήματος και στα ημιτελικά του κυπέλλου, υπάρχει αρκετός δρόμος μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που είναι μπροστά, δηλώνοντας όμως ότι «είμαστε αισιόδοξοι και θεωρώ ότι αν παραμείνουμε υγιείς και συγκεντρωμένοι θα έχουμε ένα αίσιο τέλος».

Όσον αφορά το επίπεδο της κυπριακής πετόσφαιρας, ο Κώστας Χριστοφιδέλης μάς είπε: «Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης σε όλους τoυς τομείς και προς μεγάλη μου ικανοποίηση βλέπω πως υπάρχει θέληση από όλους για την ύπαρξη ενός ακόμη καλύτερου πρωταθλήματος».

Κωνσταντίνος Νικολάου