Συνολικά 23 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για την ασθένεια. Μέχρι τις 12 σήμερα το μεσημέρι, από τους 23 ασθενείς στο Νοσοκομείο Αναφοράς, οι τρεις νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Εν τω μεταξύ σήμερα δόθηκε ένα εξιτήριο σε ασθενή που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο, αφού τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό. Ο ασθενής μεταφέρθηκε σπίτι του όπου θα παραμείνει υπό περιορισμό για 14 μέρες.

Χθες άρχισε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου η δειγματοληψία για κορωνοϊό στο προσωπικό, στο πλαίσιο των εργαστηριακών εξετάσεων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το Υπουργείο Υγείας.

Συνολικά 12 άτομα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Οι 9 νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου, ενώ τρεις ασθενείς βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ένας εκ των οποίων είναι διασωληνωμένος. Στο ΓΝ Λάρνακας συνεχίζεται, στο μεταξύ, η λήψη δειγμάτων από το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό για τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά 21 ασθενείς φιλοξενούνται στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου, όπου και θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους. Μετά το Πάσχα, αναμένεται να δοθούν από το Κέντρο Αποκατάστασης ορισμένα εξιτήρια.

Αρνητικοί στον κορωνοϊό οι επικεφαλής του ΟΚΥπΥ

Αρνητικά στο ιό SARS-Cov-2 είναι  τα διαγνωστικά τεστ στα οποία υποβλήθηκαν ο πρόεδρος του ΟΚΥπΥ Μάριος Παναγίδης και ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του ΟΚΥπΥ Χρίστης Λοϊζίδης, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

Η ηγεσία του ΟΚΥπΥ συμμετείχε σε σύσκεψη με στέλεχος του ΓΝ Πάφου που διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο ΓΝ Λεμεσού. Στη σύσκεψη με το στέλεχος του κρατικού νοσηλευτηρίου μετά την επιστροφή του από τον αυτοπεριορισμό για 14 μέρες, οι παρευρισκόμενοι φορούσαν μάσκες υψηλής προστασίας, ενώ κάθισαν σε απόσταση τουλάχιστον δυο μέτρων ο ένας από τον άλλο και αφήνοντας πόρτες και παράθυρα ανοικτά.

Αρνητικά τα τεστ σε εργαζόμενους στον Δήμο Γεροσκήπου

Αρνητικά είναι και τα 112 τεστ στα οποία υποβλήθηκαν δημότες και πολίτες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Γεροσκήπου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη. Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος είπε πως η δειγματοληψία που διενήργησε ο Δήμος Γεροσκήπου ήταν στοχευμένη και όλα τα τεστ ήταν αρνητικά, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Όπως εξήγησε, στη δειγματοληψία συμμετείχαν, εκτός των υπαλλήλων του Δήμου Γεροσκήπου, εργαζόμενοι στις υπεραγορές, σε take away και φούρνους της περιοχής.

πηγή φωτογραφίας: Σταύρος Ιωαννίδης/ΓΤΠ