Δύο αναχωρήσεις και δύο αφίξεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας πραγματοποιούνται σήμερα, μεταφέροντας επιβάτες από και προς Κύπρο, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεσή της.

Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί αναχώρησε για την Αθήνα αεροσκάφος της Cyprus Airways με 144 επιβάτες. Είκοσι λεπτά αργότερα, στις 10.20, αναχώρησε για το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου ακόμα μία πτήση της Cyprus Airways μεταφέροντας στη βρετανική πρωτεύουσα 96 επιβάτες, Βρετανούς υπηκόους στην πλειονότητά τους.

Γύρω στις 14.20 το μεσημέρι φτάνει στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Αθήνα πτήση της Cyprus Airways μεταφέροντας στην Κύπρο 144 επιβάτες, ενώ λίγο πριν τις 9 το βράδυ αναμένεται να προσγειωθεί ακόμα μια πτήση της Cyprus Airways προερχόμενη από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, μεταφέροντας 97 άτομα. Οι επιβάτες από Λονδίνο είναι άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό όπου είχαν μεταβεί για επαγγελματικούς, προσωπικούς ή ιατρικούς λόγους, καθώς και φοιτητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Σημειώνεται ότι τα αεροσκάφη με την προσγείωσή τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας, σταθμεύουν σε χώρο του παλαιού αερολιμένα, όπου σε ειδικό χώρο γίνεται δειγματοληψία για κορωνοϊό σε όλους τους επιβάτες από εξειδικευμένο προσωπικό. Στη συνέχεια, οι επιβάτες μεταφέρονται στους ειδικούς χώρους, όπου θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες, ενώ οι ασθενείς διακομίζονται σπίτι τους όπου επίσης θα βρίσκονται σε περιορισμό για το ίδιο διάστημα.