Με ανακοίνωση της η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ) ενημερώνει πως ξεκίνησε τις διαδικασίες για την δημιουργία Εθνικής ομάδας που θα συμμετέχει στις διεθνείς διοργανώσεις e-sports της FIBA.

Αναλυτικά:

“Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την δημιουργία της πρώτης Εθνικής ομάδας που θα αγωνίζεται στις διεθνείς διοργανώσεις e-sports της FIBA, οι οποίες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο δημιουργίας τους.

Η ΚΟΚ ήταν από τις πρώτες διεθνείς ομοσπονδίες που έχει προχωρήσει σε δημιουργία τουρνουά e-sports (NBA2K) ενώ από την έναρξη της σεζόν 2019-2020 είχε καταρτιστεί πλάνο, το οποίο περιλάμβανε την δημιουργία πρωταθλήματος e-sports με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

Η πρώτη φάση του E-Nations League, όπως θα ονομάζεται η διοργάνωση της FIBA που θα συμμετέχει η Κύπρος, θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου 2020.

Ως εκ τούτου, η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα προχωρήσει στην διοργάνωση διαδικτυακού τουρνουά e-sports στις 30 Μαΐου 2020, από το οποίο θα καταρτιστεί η εθνική ομάδα που θα συμμετέχει στο E-Nations League τον Ιούνιο, εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σε αναμετρήσεις 1 vs 1 στην κονσόλα Sony Playstation 4 και στο βιντεοπαιχνίδι ΝΒΑ 2Κ20. Οι συμμετέχοντες στο τουρνουά θα αγωνίζονται από το σπίτι τους και είναι απαραίτητη η χρήση της πιο πάνω κονσόλας και του βιντεοπαιχνιδιού.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών. Τονίζεται παράλληλα πως η πλατφόρμα για επικοινωνία που θα χρησιμοποιηθεί για το τουρνουά στις 30 Μαΐου 2020 θα είναι το Discord, το οποίο θα πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν κατεβασμένο σε υπολογιστή, smart phone ή tablet.

Η τελική επιλογή της Εθνικής Κύπρου E-Sports θα αποτελείται από έξι παίκτες, όπου πέντε θα αγωνίζονται στους αγώνες και ένας θα αποτελεί την αλλαγή.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στη Κύπρο για την δημιουργία της Εθνικής Κύπρου E-Sports μπορούν να το κάνουν στον σύνδεσμο, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 28 Μαΐου 2020: https://forms.gle/LzY5TQttYPSThwtL7

Το τουρνουά στηρίζει η Inspot Cyprus η οποία θα αποτελέσει την επίσημη έδρα της Εθνικής Κύπρου E-Sports στις μελλοντικές διεθνείς διοργανώσεις”.