Δεν τίθεται θέμα επικινδυνότητας για πεζούς στην ξύλινη αποβάθρα του παραλιακού πεζόδρομου της περιοχής Αγίου Τύχωνα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Πάμπος Ιωάννου, υποδεικνύοντας ότι τα προβλήματα που παρατηρούνται σε υποστυλώματα, θα επιδιορθωθούν μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Ιωάννου απαντούσε σε χθεσινή επιστολή του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, ο οποίος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα «σημαντικά προβλήματα που πιθανόν να οφείλονται στη συνύπαρξη και την αρνητική αλληλεπίδραση των περιβαλλοντικών και ανθρωπογενών παραγόντων και συγκεκριμένα του σχεδιασμού και κατασκευής των πεζογεφυρών στη ζώνη των ακτών».

Στην επιστολή του προς τον Έπαρχο Λεμεσού και το κοινοτικό συμβούλιο Αγίου Τύχωνα, ο Σύλλογος εισηγείται όπως γίνει άμεσα επιθεώρηση, για να διαφανεί η ακριβής έκταση της διάβρωσης και να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η συντήρηση. Προτρέπει επίσης τους αρμοδίους όπως απαγορεύσουν άμεσα την πρόσβαση κατοίκων και περιηγητών στα επικίνδυνα σημεία του πεζόδρομου, μέχρι την επιδιόρθωσή τους.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, ο κοινοτάρχης Αγίου Τύχωνα ανέφερε ότι το πρόβλημα της διάβρωσης παρουσιάστηκε στο τέλος του 2020 μετά από «θεομηνία», όπως είπε, ενώ έγιναν διορθωτικές εργασίες επί της ξύλινης αποβάθρας, όχι όμως στα υποστυλώματα.

Συγκεκριμένα, υπέδειξε ότι δεν μπορεί να γίνει, λόγω της θαλασσοταραχής, η διαδικασία ηλεκτροκόλλησης και επιδιόρθωσης της ζημιάς στα υποστυλώματα, «όμως είμαστε έτοιμοι, ακόμη και αύριο αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, να το πράξουμε».

Εξέφρασε δε τη θέση ότι η ξύλινη αποβάθρα είναι ασφαλής για τους πεζούς και δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας.

Υπενθυμίζοντας ότι το κράτος είχε βοηθήσει οικονομικά στην αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσε θαλασσοταραχή, τον περασμένο χρόνο, σε μεγάλο τμήμα του παραλιακού της περιοχής, ο κοινοτάρχης Αγίου Τύχωνα είπε πως και σε αυτήν την περίπτωση, θα ζητήσει οικονομική στήριξη από την Κυβέρνηση.