Δύο είναι οι τάσεις που επικρατούν στις τάξεις της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς προκύπτει το δίλημμα σχετικά με το αν πρέπει να γίνουν εκλογές τη φετινή σεζόν ή την επόμενη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοσταθμού μας, οι δύο αυτές τάσεις προκύπτουν μετά και τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021.

Υπό κανονικές συνθήκες, μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων γίνονται εκλογές, μεταξύ άλλων, για την προεδρία της ΚΟΕ. Ως εκ τούτου, μετά τη φετινή αλλαγή, έχει προκύψει το μεγάλο ερώτημα αν πρέπει να γίνουν εκλογές φέτος ή αν το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο θα παραμείνει στη θέση του για άλλον έναν χρόνο.

Πρέπει να αναφερθεί ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε το ελεύθερο στις χώρες να αποφασίσουν οι ίδιες για το τι πρέπει να γίνει σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, αποφασίστηκε να συνεχίσουν με τους ίδιους για ακόμη έναν χρόνο.

Να προσθέσουμε ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν ήδη δύο νέοι υποψήφιοι που διεκδικούν την προεδρία της ΚΟΕ με τον υφιστάμενο πρόεδρο, Ντίνο Μιχαηλίδη, να μην έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα λάβει μέρος στις νέες εκλογές.

Κωνσταντίνος Νικολάου