Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει πως χθες ολοκληρώθηκε το 1ο FIBA E-Sports Open που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 19-21 Ιουνίου. Η Εθνική μας ομάδα συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό όμιλο και σε οκτώ αγώνες πέτυχε μία νίκη, απέναντι στην Ουκρανία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Ολοκληρώθηκε το 1ο FIBA E-Sports Open, το οποίο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 19-21 Ιουνίου 2020, με την συμμετοχή 17 χωρών: Κύπρος, Αργεντινή, Βραζιλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Λίβανος, Σαουδική Αραβία, Αυστρία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Ρωσία, Ισπανία, Ελβετία και Ουκρανία.

Η Κύπρος συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό όμιλο και σε οκτώ αγώνες πέτυχε μία νίκη, απέναντι στην Ουκρανία. Όλοι οι αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, όπως και η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας, πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Inspot Λευκωσίας, το οποίο αποτελεί και την έδρα της Εθνικής E-Sports.

Το ρόστερ της Εθνικής E-Sports που συμμετείχε στο FIBA E-Sports Open 2020 αποτελείτο από τους: Ανδρέα Αθανασίου, Ανδρέα Αντωνίου, Ανδρόνικο Ευαγγέλου, Κωνσταντίνο Κοντογιώργη, Κώστα Παναγιώτου, Πάρη Πέτρου, Φοίβο Γρίβας.

Μετά την ολοκλήρωση των αναμετρήσεων, ο προπονητής και αρχηγός της Εθνικής E-Sports, Φοίβος Γρίβας, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ:

«Ήταν μία μοναδική εμπειρία για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην διοργάνωση. Πριν κάποιες ημέρες δεν γνωριζόμασταν μεταξύ μας και τώρα έχουμε περάσει πολλές ώρες προπόνησης μαζί και έχουμε γίνει μία παρέα. Το πιο θετικό ήταν το κλίμα που υπήρχε ανάμεσα στην ομάδα μας και ότι απολαύσαμε την μοναδική ευκαιρία που μας δόθηκε, να αντιπροσωπεύσουμε την Κύπρο σε ένα παγκόσμιο τουρνουά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι πιστεύω πως θα μπορούσαμε να σημειώναμε ακόμα μία ή δύο νίκες. Προσπαθήσαμε να εντάξουμε στο παιχνίδι μας κάποια διαφορετικά συστήματα και είδαμε τι λειτουργεί και τι όχι. Είμαι αισιόδοξος πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο μέλλον θα παρουσιαστεί σαφώς βελτιωμένο και ενισχυμένο, καθώς όλοι οι e-sports καλαθοσφαιριστές θα μπορέσουν να προετοιμαστούν κατάλληλα, γνωρίζοντας πως πλέον υπάρχει η ευκαιρία για συμμετοχή στην Εθνική Κύπρου.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην Εθνική E-Sports, για την πολύ σκληρή δουλειά και τις πολλές ώρες προπόνησης που αφιέρωσαν το τελευταίο διάστημα ώστε η ομάδα να είναι όσο το δυνατό πιο έτοιμη για το FIBA E-Sports Open. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στα παιδιά του Inspot που μας στήριξαν και μας παρείχαν οτιδήποτε χρειαστήκαμε από εξοπλισμό και όχι μόνο.

Και τέλος ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης που μας παρείχε όλες τις ευκολίες. Ό,τι ζητήσαμε για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ομάδας το είχαμε, και έγινε μεγάλη προσπάθεια σε όλους τους τομείς ώστε η Εθνική E-Sports να παρουσιάσει το καλύτερο της πρόσωπο».