Κατολίσθηση πετρών στο οδόστρωμα παρατηρούνται σε διάφορα σημεία της Κύπρου, λόγω των εντόνων βροχοπτώσεων. Σοβαρά προβλήματα από τις κατολισθήσεις και τους ποταμούς που λόγω των βροχών κατήλθαν ορμητικοί, κυρίως στα χωριά της επαρχίας Λεμεσού.

Στο δρόμο Διερώνας – Αρακαπά της επαρχίας Λεμεσού, σημειώθηκε κατολίσθηση βράχων με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο αυτοκίνητο του κοινοτικού συμβουλίου του χωριού. Ο δρόμος σύμφωνα με την αστυνομία έχει κλείσει.  Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης Βάσος Μενελάου, από θαύμα δεν τραυματίστηκαν τόσο ο ίδιος όσο και συγγενικό του πρόσωπο.

Το μεσημέρι, αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος παρασύρθηκε και κατέληξε σε ποτάμι της περιοχής.  Τον οδηγό αντιλήφθηκε ο κοινοτάρχης Διερώνας, ο οποίος τον απεγκλώβισε.

Στην περιοχή του Αρακαπά πολλοί αγροτικοί δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι και προκλήθηκαν ζημιές σε περιβόλια αφού λόγω των βροχών, οι ποταμοί κατήλθαν ορμητικοί παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμα τους, ακόμη και αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν πρόσφατα για αντιμετώπιση των πλημμυρών συνεπεία της φονικής πυρκαγιάς, το 2021.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας, στον δρόμο Λευκωσίας – Παλαιχωρίου υπάρχει κατολίσθηση πετρών στο οδόστρωμα.

Επίσης, κατολίσθηση πετρών παρατηρείται στην επαρχία Λάρνακας και συγκεκριμένα στο δρόμο Οράς – Μελίνης – Οδού – Φαρμακά.

Η Αστυνομία καλεί του οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στο μεταξύ, το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες καταιγίδες, με την προειδοποίηση να έχει ήδη τεθεί σε ισχύ από τις 19:00 απόψε και με διάρκεια μέχρι και τις 11:00 το πρωί της Τρίτης.

Προειδοποιεί ότι μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα κυρίως δυτικές και νότιες περιοχές, ενώ η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ανά ώρα.