Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης στο Ανώτατο δικαστήριο της έφεσης της νεαρής Βρετανίδας, η οποία πέρσι τον Ιανουάριο καταδικάστηκε για ψευδή καταγγελία βιασμού από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα, τον Ιούλιο του 2019.
Οι δικηγόροι της νεαρής γυναίκας σε δηλώσεις τους παρουσιάστηκαν ικανοποιημένοι καθώς δόθηκε χρόνος για να παρουσιαστεί η πλευρά της πελάτισσάς τους ενώ σημείωσαν ότι σε περίπτωση απόρριψής της έφεσης, θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Παράλληλα υποστήριξαν στο δικαστήριο με υπόμνημα 70 σελίδων πως η καταδίκη και συνεπακόλουθη τετράμηνη φυλάκιση με αναστολή της πελάτισσας τους ήταν «εξαιρετικά αναξιόπιστη» και θα πρέπει να ανατραπεί.
Η 19χρονη είχε αρχικά κατήγγειλε τον βιασμό της ωστόσο στη συνέχεια ανακάλεσε την καταγγελία της, ισχυριζόμενη ότι αυτό έγινε μετά από τις υποδείξεις και πιέσεις της κυπριακής αστυνομίας και χωρίς την παρουσία συνηγόρου.
Να ακούσουμε σε αυτό το σημείο τι δήλωσε μια εκ των δικηγόρων της βρετανίδας
ΗΧΟΣ
Το ανώτατο δικαστήριο αναμένεται τώρα να εκδώσει την απόφαση αφού μελετήσει τις θέσεις που τέθηκαν ενώπιον του από τους δικηγόρους της βρετανίδας.