Έντονα παράπονα δέχθηκε ο Σταθμός μας, που αφορούν τις υπηρεσίες κοινωνικών ασφαλίσεων, και σχετίζονται με το επίδομα ασθενείας.

Ακροατές κατήγγειλαν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Μικρόφωνο στον πολίτη», ότι ενώ υπέβαλαν πριν από αρκετούς μήνες αίτηση για το επίδομα ασθενείας λόγω κορωνοϊού, τους ζητείται το ιατρικό πιστοποιητικό, το οποίο είχαν προσκομίσει κατά την υποβολή της αίτησης.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ακροατή του Σταθμού μας ο οποίος κατήγγειλε ότι έξι περίπου μήνες μετά την υποβολή της αίτησης οι υπηρεσίες κοινωνικών ασφαλίσεων τον ενημέρωσαν ότι χάθηκε το ιατρικό πιστοποιητικό.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει σαφής ενημέρωση στην ιστοσελίδα των κοινωνικών ασφαλίσεων για την ημερομηνία εξέτασης των αιτήσεων για τα επιδόματα ασθενείας. Πιο συγκεκριμένα, στην επίσημη ενημέρωση των υπηρεσιών που δημοσιεύθηκε χθες αναφέρεται ότι σε ότι αφορά το επίδομα ασθενείας πραγματοποιείται παγκύπρια εκστρατεία για εξέταση των αιτήσεων και πως εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 05 Απριλίου 2021.

Ο Σταθμός μας έθεσε σχετικά ερωτήματα στο Υπουργείο Εργασίας. Αρμόδια λειτουργός μας ανέφερε ότι λόγω της πανδημίας οι αιτήσεις για επιδόματα ασθενείας έχουν πολλαπλασιαστεί.

Μας διευκρίνισαν ότι εάν κάποιος αιτήθηκε επίδομα ασθενείας επειδή πέρασε κορωνοϊό πρέπει να προσκομίζει το ιατρικό πιστοποιητικό που παραχωρείται από το Υπουργείο Υγείας. Στις περιπτώσεις των στενών επαφών κρουσμάτων όπως μας είπαν, χρειάζεται πιστοποιητικό από ιατρό, το οποίο κάποιοι ιατροί δεν παραχωρούν.