Καταγγελία για στημένη προσφορά αναφορικά με διαχείριση χώρων στάθμευσης στον Δήμο Γερμασόγειας, υπέβαλε στον Γενικό Ελεγκτή εταιρεία, που υποστηρίζει πως οι όροι φωτογραφίζουν συγκεκριμένο προσφοροδότη, αποκλείουν κυπριακές εταιρείες και δεν διασφαλίζουν την πιο οικονομικά συμφέρουσα λύση.

Η εταιρεία προσθέτει πως ο όρος ότι, για να μπορεί να υποβάλει κανείς προσφορά θα πρέπει να έχει υλοποιήσει δύο ανάλογα έργα, για τουλάχιστον χίλιες θέσεις στάθμευσης, ουσιαστικά αποκλείει κυπριακές εταιρείες.

Ο Δήμαρχος Γερμασόγειας απάντησε πως οι κυπριακές εταιρείες θα μπορούν να συνεργαστούν με εταιρείες από το εξωτερικό οι οποίες υλοποίησαν ανάλογα έργα και πως η εταιρεία η οποία φέρεται να φωτογραφίζεται από τους όρους, δεν παρέλαβε έγγραφα και δεν συμμετέχει στην προφορά.

Είπε, επίσης, ότι τα έγγραφα του διαγωνισμού παρέλαβαν 20 εταιρείες.

Με τη συγκεκριμένη προσφορά καταργούνται τα παρκόμετρα και οι οδηγοί θα μπορούν να πληρώνουν με βίζα ή μέσω εφαρμογής στο κινητό, ενώ, όσοι δεν μπορούν να χειριστούν το τηλέφωνο για σκοπούς στάθμευσης, θα μπορούν να αγοράζουν (από τα περίπτερα) κάρτα την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να εισέρχονται στο πάρκινγκ.