Όλα κυλούν ομαλά σήμερα με το κλείσιμο ραντεβού για τον κορωνοϊό μέσω της πύλης εμβολιασμού του ΓΕΣΥ.

Ωστόσο, η ζήτηση είναι μειωμένη αφού στην πλατφόρμα υπάρχουν σήμερα μόνο 14 χιλιάδες εμβόλια της Astra Zeneca.

Από χθες το απόγευμα που επαναλειτούργησε η πύλη εμβολιασμού και μέχρι σήμερα το πρωί είχαν διευθετηθεί 2,500 χιλιάδες ραντεβού.

Σε σημερινές του δηλώσεις στην τηλεόραση του Αντέννα, ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, ανέφερε ότι μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για το εμβόλιο της Astra Zeneca, ο κόσμος είναι προβληματισμένος.

Ο κύριος Κόκκινος κάλεσε το κοινό να ακούσει τα μηνύματα του Υπουργείου Υγείας και να εμβολιαστεί, έτσι ώστε να συνεχιστεί κανονικά το ο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στο χθεσινό πρόβλημα που προέκυψε με την πλατφόρμα εμβολιασμού που τέθηκε εκτός λειτουργίας, ο κύριος Κόκκινος είπε ότι η πλατφόρμα υπερφορτώθηκε αφού ανά δευτερόλεπτο υπήρχαν 365 κτυπήματα από ενδιαφερόμενους για να κλείσουν ραντεβού.

Όπως εξήγησε, μέσα σε 2 λεπτά εξαντλήθηκαν όλα τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Στο μεταξύ, αύριο ανοίγει η πύλη για τους 60 και άνω, το Σάββατο άνω των 59 χρονών και την Κυριακή θα ανοίξει για ευπαθείς ομάδες.

Ανακοινώσεις για το εμβολιαστικό πρόγραμμα αναμένονται τις επόμενες ώρες από το Υπουργείο Υγείας.

Σε σημερινές της δηλώσεις η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα αναμένονται 21,700 δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer ενώ, όπως έχουν ενημερωθεί από την εταιρεία, τον Μάιο και τον Ιούνιο θα σταλούν στην Κύπρο 277 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 14 Απριλίου φτάνουν στην Κύπρο οι πρώτες 2400 δόσεις από το εμβόλιο της Johnson and Johnson.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται κανονικά οι παραδόσεις εμβολίων στην Κύπρο τόσο από την Moderna όσο και από την Astra Zeneca.