Καλά νέα για όσους σκοπεύουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου τους προσεχείς μήνες. Υπουργείο Υγείας και διοργανωτές γάμων, βαπτίσεων και αρραβώνων βρίσκονται στο στάδιο των τελικών διαβουλεύσεων για την επανέναρξη των δεξιώσεων.

Μετά από ερωτήματα ακροατών, το Κανάλι 6 απευθύνθηκε για το θέμα στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο μας ενημέρωσε ότι θα επιτραπεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η διοργάνωση δεξιώσεων γάμων, βαπτίσεων και άλλων εκδηλώσεων από τις 17 του Μάη, με περιορισμούς σε άτομα.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται και το σχετικό πρωτόκολλο με τα περιοριστικά μέτρα από το Υπ. Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την περσινή χρονιά, οι γάμοι έπρεπε να διεξάγονταν χωρίς ασπασμούς και χωρίς χορό σε πίστες.

Για τους περιορισμούς σε ό,τι αφορά τους καλεσμένους στους γάμους, διεξάγεται διαβούλευση μεταξύ του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και του Υπ. Υγείας.

Όπως δήλωσε στον σταθμό μας ο γραμματέας του συνδέσμου, κ. Πάρης Αναστασίου, η πρόταση του Υπουργείου Υγείας προβλέπει ότι θα επιτραπούν:

• Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη, μέχρι 75 άτομα σε εσωτερικό χώρο και 200 σε εξωτερικό. Δεν θα επιτρέπονται οι χαιρετισμοί και το κοκτέιλ πάρτι.
• Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη, 150 άτομα σε εσωτερικό χώρο και 280 σε εξωτερικό, ενώ θα επιτρέπονται οι χαιρετισμοί και το κοκτέιλ πάρτι όπου θα πρέπει να βρίσκονται, σε περίπτωση ελέγχου, μέχρι 250 άτομα ανά πάσα στιγμή.
• Κατ’ αντίστοιχο τρόπο, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούνη θα επιτρέπονται μέχρι 250 άτομα σε εσωτερικό χώρο και μέχρι 350 σε εξωτερικό.
• Ολόκληρο τον Ιούλιο θα επιτρέπονται μέχρι 250 άτομα σε εσωτερικό χώρο και μέχρι 400 σε εξωτερικό χώρο.
• Το Υπουργείο Υγείας ευελπιστεί ότι, εάν το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα, δεν θα υπάρχουν περιορισμοί για γάμους που θα γίνουν τον Αύγουστο.

Όπως πληροφορούμαστε, οι νεόνυμφοι θα είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τη λίστα με τους καλεσμένους για το δείπνο, για σκοπούς ιχνηλασιμότητας.

Οι διοργανωτές εκδηλώσεων ζητούν αύξηση του αριθμού των προσκεκλημένων σε 350 άτομα, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους και μέχρι 250 άτομα ανά πάσα στιγμή στο κοκτέιλ πάρτι.