Μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής βόρεια του Αγίου Σύλα, συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης, ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς από το αρχικό στάδιο εργάζονται και ομάδες της Πολιτικής Άμυνας, ενώ αναφέρει ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Εξάλλου, σημειώνει ότι έχει εγκατασταθεί προωθημένο κέντρο ελέγχου στην πυρκαγιά, ενώ κατευθύνεται εκεί και ο Αρχιπύραρχος Ν. Λογγίνος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής σημειώνει ότι συνεχίζει να είναι ενεργό το ανατολικό μέτωπο της πυρκαγιάς, για να προσθέσει ότι από την πυρκαγιά επηρεάστηκε υποστατικό κατασκευασμένο από τσίγγους, με σχετικό εξοπλισμό αποκοπής καυσόξυλων, ως επίσης, και σωροί από καυσόξυλα.

Κλειστό τμήμα του δρόμου Λεμεσού-Τροόδους από Πολεμίδια μέχρι Παλώδια λόγω της πυρκαγιάς

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, κλειστό είναι από τις 17:00 τμήμα του δρόμου Λεμεσού-Τροόδους, από τα Πολεμίδια μέχρι την Παλώδια, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Λεμεσό και των προσπαθειών που καταβάλλονται για την κατάσβεση της.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι κλειστό είναι το τμήμα του δρόμου, από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή μεταξύ των λεωφόρων Γιάννου Κρανιδιώτη και Αγίας Αναστασίας, στα Πολεμίδια, μέχρι και την Παλώδια.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς, που κατευθύνονται προς Τρόοδος και προς Λεμεσό, ως εναλλακτικό δρομολόγιο να χρησιμοποιούν τον δρόμο Αγίας Φύλας – Παλώδιας.

Επίσης, συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, που καλούνται να οδηγούν τα οχήματα τους με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και να ακολουθούν τις υποδείξεις των μελών της Αστυνομίας, που βρίσκονται στην περιοχή για παροχή βοήθειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ