Δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου Λεμεσού-Τροόδους, από Πολεμίδια μέχρι Παλώδια, το οποίο είχε κλείσει προσωρινά, λόγω της πυρκαγιάς στη Λεμεσό και των προσπαθειών για την κατάσβεση της.

Σε ανακοίνωσή του, ο Κλάδος Επικοινωνίας της Αστυνομίας, αναφέρει ότι το τμήμα το δρόμου έκλεισε γύρω στις 17:00 και η τροχαία κίνηση διοχετευόταν μέσω του δρόμου Αγίας Φύλας – Παλώδιας.

Ο δρόμος έχει πλέον ανοίξει και δοθεί στην κυκλοφορία, που συνεχίζει κανονικά.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, που επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά, που μαίνεται από νωρίς στο απόγευμα κοντά στον Άγιο Συλά στη Λεμεσό, ενώ στο σημείο μετέβη και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, στο σημείο υπάρχουν παρατεταγμένες δυνάμεις περιμετρικά, και σημειώνει πως οι άνεμοι έχουν κοπάσει και η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί. 

Εξάλλου, ο κ. Κεττής προσθέτει ότι στην περιοχή προστατεύθηκαν κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς υποστατικά.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχει εγκατασταθεί προωθημένο κέντρο ελέγχου στην πυρκαγιά, όπου μετέβη προ ολίγου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης.

Ο κ. Κεττής αναφέρει ότι η κατάσταση «είναι σαφώς καλύτερη από πριν», για να σημειώσει ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης προχωρούν προς την πλήρη οριοθέτησή της.

Εκκενώθηκαν μάντρες και οικίες

—————–

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας, Παναγιώτης Λιασίδης, ανέφερε ότι γύρω στις 14:00 η Πολιτική Άμυνα ανταποκρίθηκε με 18 μέλη της και 6 οχήματα, για την κατάσβεση της  πυρκαγιάς.

Ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκενώθηκαν κάποιες μάντρες κοντά στη βιομηχανική περιοχή και επίσης πολύ μικρός αριθμός οικιών κοντά στον φράκτη της Λεμεσού.