«Άμεση εκεχειρία που θα τερματίσει τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα και την τρέχουσα εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ», ζητά η ΕΕ, μέσω του Ύπατου Εκπροσώπου της για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Με δήλωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί βαθύτατα για τη σοβαρή κλιμάκωση της βίας τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Τονίζει, επίσης, ότι η ΕΕ ανησυχεί βαθύτατα από αυτόν τον νέο γύρο βίας και την επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και το Ισραήλ, καθώς και από τις συνεχιζόμενες εξελίξεις στη Γάζα και γύρω από αυτήν, η οποία έχει προκαλέσει απαράδεκτες απώλειες αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

«Ζητούμε άμεση εκεχειρία που θα τερματίσει τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα και την τρέχουσα εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ, κάτι που είναι απαράδεκτο. Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό», αναφέρει στη δήλωσή του ο Μπορέλ. Σημειώνει, επίσης, ότι η ΕΕ προσυπογράφει πλήρως την κοινή δήλωση της «ομάδας του Μονάχου» σήμερα στο Βερολίνο, όπου εκπροσωπήθηκε. Ειδικότερα, η ΕΕ επαινεί τις προσπάθειες της Αιγύπτου να επιφέρει άμεση κατάπαυση του πυρός.

«Η ΕΕ θα συνεχίσει να εργάζεται με όλα τα μέρη για την αποκατάσταση ενός πολιτικού ορίζοντα για τις λύσεις δύο κρατών και τη σταθερότητα της περιοχής», καταλήγει η δήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ