Την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τους συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας, των Υπουργών και Υφυπουργών και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, επεσήμανε ο Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Νομοθεσίας, Λουίζας Χριστοδουλίδου Ζαννέττου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα τη μελετήσει και πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης υπάρχουν και κάποια άλλα θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες της Επιτρόπου στα οποία θα ήθελα να προχωρήσουμε”.

Αναφέρθηκε στον Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου ο οποίος, “πρέπει να έρθει στο Υπουργικό Συμβούλιο για να υιοθετηθεί και να ακολουθείται από όλους” και να λαμβάνει υπόψη και τις συστάσεις της GRECO.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επεσήμανε και την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας μιας και όπως είπε, “υπάρχουν πολλοί νόμοι, οι οποίοι είναι από την περίοδο της αποικιοκρατίας, οι οποίοι πρέπει να εκσυγχρονιστούν, άρα, αναμένω μια σχετική εισήγηση από μέρους της Επιτρόπου”.

Απευθυνόμενος προς την Επίτροπο Νομοθεσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι “προσβλέπω στη στενή μας συνεργασία και είμαι σίγουρος ότι οι στόχοι μας είναι κοινοί”.

Πρόσθεσε ότι θεωρεί τον ρόλο της Επιτρόπου, “ιδιαίτερα σημαντικό, ακριβώς έτσι ώστε να στείλουμε και ουσιαστικά μηνύματα στην κοινωνία μέσα από ενέργειες, οι οποίες μέσα από τη συνεργασία μας θα προκύψουν».

Επιδίδοντας την έκθεση, η Επίτροπος είπε ότι σε αυτή καταγράφονται τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα από το 2019 και εντεύθεν, με έμφαση τον τελευταίο χρόνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ