Πράσινο στην μονιμοποίηση των τεσσάρων συνεργάτιδων του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο δημόσιο, άναψε το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις εργοδοτήθηκαν με συμβόλαιο που τους προσέφερε ο τέως Πρόεδρος και μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, ωστόσο με τροποποίηση στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 από τη Βουλή, θα έπρεπε να απολυθούν με τη λήξη της θητείας του κ. Αναστασιάδη, καθώς τυχόν μονιμοποίηση τους θεωρήθηκε ρουσφέτι.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο δικηγόρος των τεσσάρων συνεργάτιδων του κ. Αναστασιάδη, Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, το δικαστήριο έλαβε απόφαση, μετά την κατάθεση αίτησης των τεσσάρων, έχοντας ενώπιον του ένα νομικό ερώτημα και όχι πολιτικό.

Πρόσθεσε πως με βάση την απόφαση η Βουλή ενήργησε καθ΄ υπέρβαση της αρχής της διάκρισης εξουσιών.

Με βάση την απόφαση οι τέσσερις συνεργάτιδες θα συνεχίσουν να εργοδοτούνται με μισθούς που υπερβαίνουν τις 2 χιλιάδες ευρώ στο Υφυπουργείο Τουρισμού, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και δύο στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη περίπτωση στα χρονικά της Δημοκρατίας κατά την οποία συνεργάτες που εργοδοτήθηκαν με πολιτικούς διορισμούς, μετατρέπονται σε εργαζόμενους του Δημοσίου, με ότι αυτό συνεπάγεται.