Σε ανακοίνωσή της η  Cyta αναφέρει ότι «ανταποκρινόμενη άμεσα στα νέα δεδομένα και με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των πελατών και του προσωπικού της και κατ’ επέκταση του ευρύτερου κοινού, αναστέλλει τη λειτουργία όλων των καταστημάτων Cytashop που βρίσκονται εντός των εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων παγκύπρια.
 
Παραμένουν κλειστά, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση  από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 16 Μαρτίου 2020 και για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων».
 
Ακόμη επισημαίνεται: «Επιπρόσθετα, αναστέλλεται η λειτουργία από την Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεωτέρας, όλων των υπόλοιπων καταστημάτων Cytashop παγκύπρια ενώ θα δέχεται πληρωμές λογαριασμών για υπηρεσίες που παρέχει, μόνο ηλεκτρονικά. Αναστέλλει και τη διακοπή υπηρεσιών της λόγω απλήρωτων λογαριασμών.
 
Επίσης, το Τηλεφωνικό Κέντρο του Οργανισμού 132, παραμένει στη διάθεση των πελατών και του ευρύτερου κοινού, ενώ το Τηλεφωνικό Κέντρο 150 θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους Επιχειρηματικούς Πελάτες.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «πελάτες που εξυπηρετούνταν από τα Cytashop, μπορούν να καλούν το 132 για την εξυπηρέτησή τους και για το σκοπό αυτό το  διαθέσιμο προσωπικό των Cytashop θα συμβάλει ώστε να ενισχυθεί η τηλεφωνική εξυπηρέτηση, θα καθοδηγεί το κοινό για τη χρήση των ηλεκτρονικών καναλιών εξυπηρέτησης του Οργανισμού και θα δίνει τηλεφωνικές οδηγίες σε έκτακτες περιπτώσεις, όπου απαιτείται η φυσική παρουσία του πελάτη για την εξυπηρέτησή του.
 
Παρά το γεγονός ότι κάποια Cytashop θα είναι ανοικτά τη Δευτέρα μέχρι τις 6μμ, συστήνεται όπως περιοριστεί κατά το δυνατόν η επίσκεψη πελατών στα καταστήματα, ώστε να αποφευχθεί η συγκέντρωση σε κλειστούς χώρους, σύμφωνα και με τους περιορισμούς που καθορίστηκαν από τις νέες οδηγίες της Κυβέρνησης.
 
Προτρέπονται οι πελάτες της Cyta όπως αξιοποιούν τις υπηρεσίες που προσφέρει στην ιστοσελίδα της:  www.cyta.com.cy για την εξυπηρέτησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται ηλεκτρονικά είναι:
(α) αγορά προϊόντων και υπηρεσιών – Σε περίπτωση αγοράς συσκευών προσφέρεται δωρεάν κατ’ οίκον παράδοση. (β) εξόφληση λογαριασμών στο www.cyta.com.cy/ebill-quick-pay, καθώς και στην www.jccsmart.com.cy
(γ) διαχείριση των υπηρεσιών του κάθε πελάτη στο www.cyta.com.cy/login

Σημειώνεται επίσης ότι η «τεχνική υποστήριξη θα συνεχίσει να παρέχεται απρόσκοπτα, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων ασφάλειας, για την προστασία της υγείας του προσωπικού και των πελατών του Οργανισμού».