ενημέρωση 21:20

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι αρχές των Βρετανικών Βάσεων. Αφορούν άντρα και γυναίκα που υπηρετούν στο Ακρωτήρι και δεν περιλαμβάνονται στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων:

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δύο μέλη της κοινότητας των Βρετανικών Δυνάμεων Κύπρου έχουν επιβεβαιωθεί με Κορωνοϊό COVID-19. Είναι μέλη των Ένοπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου με μόνιμη έδρα την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) Ακρωτήρι.

Επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 13 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Πάφου και μπήκαν σε αυτοπεριορισμό και εξετάστηκαν για Κορωνοϊό. Ο άνδρας και η γυναίκα παρουσιάζουν μόνο ήπια συμπτώματα και παραμένουν σε αυτοπεριορισμό στο RAF Aκρωτήρι. Η Μονάδα Κοινών Υπηρεσιών Υγείας (JSHU) των Βρετανικών Βάσεων Κύπρου ενεργοποίησε το σχέδιό της για τον εντοπισμό των επαφών τους. Όλοι οι επιβάτες που φτάνουν στο RAF Ακρωτήρι ελέγχονται και λαμβάνονται οι απαιτούμενες ενέργειες.

Θέλουμε να καθησυχάσουμε όλους ότι έχουμε ένα ισχυρό σχέδιο για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας. Όλοι οι Βρετανοί υπήκοοι οι οποίοι φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις Βάσεις θα μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες από την ημέρα άφιξής τους. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες περαιτέρω πληροφορίες για απελευθέρωση και δεν θα απαντήσουμε σε περαιτέρω ερωτήσεις».