Εδώ και ορισμένες εβδομάδες διαβάζουμε καθημερινά πως οι περισσότερες ποδοσφαιρικές ομάδες του τόπου μας διεκδικούν τη διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ, την ίδια ώρα, δεν γίνεται κανένας λόγος για τους συλλόγους μας στις υπόλοιπες αθλητικές ομοσπονδίες. Οι ομάδες αυτές περιμένουν πως και πως να τους δώσουν το «πράσινο φως» για να συνεχίσουν να αγωνίζονται. Μιλάμε για ομάδες που οικονομικά δεν κερδίζουν τίποτα ή σχεδόν τίποτα με την πιθανή επανέναρξη των διοργανώσεών τους κι όμως αυτός είναι ο πρώτος και ο τελευταίος τους στόχος.

Τους λόγους που γίνεται αυτό, νομίζω πως όλοι λίγο πολύ μπορούμε να τους αντιληφθούμε. Βλέπετε, οι υπόλοιπες ομοσπονδίες, πέρα από την ποδοσφαιρική, μεγάλωσαν και έμαθαν να ζουν σε φτωχογειτονιές και συνεχίζουν να επιβιώνουν μέσα από την αγάπη που έχουν για αυτό που κάνουν. Τονίζω όμως ότι αυτό δεν ισχύει για όλες τις ομοσπονδίες.

Το έχω ξαναπεί, όμως πραγματικά δεν γίνεται να περιμένουμε σε κάθε διεθνή διοργάνωση ατομικών αθλημάτων ή ακόμη και άλλων ομαδικών αθλημάτων πέρα από το ποδόσφαιρο, διάκριση από τους αθλητές μας χωρίς προηγουμένως να τους στηρίζουμε.

Και θα μου πείτε τώρα πως από σήμερα οι κορυφαίοι μας αθλητές έχουν δικαίωμα προπόνησης. Πράγματι, αυτoί που επιλέχθηκαν είναι η αφρόκρεμα του κυπριακού αθλητισμού και τους ευχαριστούμε που βάζουν τη χώρα μας στον χάρτη των άλλων αθλημάτων στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά δεν είναι μόνο αυτοί οι Κύπριοι αθλητές που έχουν προοπτικές για διεθνείς διακρίσεις. Σας διαβεβαιώ πως είναι περισσότεροι.

Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι άδικο προς τους υπόλοιπους το ότι επιλέχθηκε μόνο μια ομάδα αθλητών για να κάνει προπονήσεις. Θεωρώ πως υπάρχει τρόπος να κάνουν όλοι προπονήσεις σε ανοικτούς χώρους και ταυτόχρονα να τηρούν και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι αντιλήφθηκαν και στην κυβέρνηση και γι’ αυτό, όπως αποκαλύψαμε το Σάββατο, από την Τετάρτη αναμένεται ότι θα μπορούν όλοι οι αθλητές μας ατομικών αθλημάτων να κάνουν προπονήσεις σε ανοικτούς χώρους.

Κωνσταντίνος Νικολάου