Πρόβλημα κι αυτό το καλοκαίρι θα υπάρξει στη στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων με νοσηλευτές, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), Θεόδωρος Πετέλης, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα επιδειχθεί υπομονή ύστερα από την αναθεωρημένη πρόταση που κατέθεσε χθες ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και έγινε αποδεκτή από τις συντεχνίες των νοσηλευτών, με αποτέλεσμα να άρουν τα απεργιακά μέτρα που είχαν προγραμματίσει για σήμερα.

Ο κ. Πετέλης ανέφερε ότι η νέα αναθεωρημένη πρόταση αναφέρεται στην άμεση προκήρυξη 160 θέσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν 100 θέσεις για κάλυψη άμεσα των υφιστάμενων αναγκών που υπάρχουν τόσο για τη γενική νοσηλευτική όσο και για την ψυχική υγεία, 35 θέσεις οι οποίες θα δοθούν στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων για την σταδιακή αυτονόμησή της καθώς επίσης και 25 θέσεις που απομένουν για την κάλυψη νέων αναγκών, όπως είναι η νέα Εντατική και το Μεταμοσχευτικό Τμήμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και νέες μονάδες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

«Εφόσον τελειώσει αυτή η πρώτη φάση, σταδιακά και μέχρι τον Φεβρουάριο 2021, θα ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες προσλήψεις, οι οποίες αφορούν ακόμη 145 θέσεις, δηλαδή συνολικά 305 θέσεις, γιατί αυτός ήταν και ο συνολικός αριθμός που έχει συμφωνηθεί με τον ΟΚΥπΥ ότι χρειάζεται», είπε o εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΝΟ.

Έχουμε πάρει γραπτώς την πρόταση από τον ΟΚΥπΥ, την έχουμε αποδεχτεί, σημείωσε ο κ. Πετέλης, και θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση ούτως ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, τα οποία έχουν τεθεί.  Έχουμε ενημερωθεί ότι η προκήρυξη των 160 θέσεων θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή, ανέφερε.
την άμ
«Θεωρώ ότι στο σημείο το οποίο βρισκόμαστε σε αυτή την φάση είναι μια πρόταση που μας ικανοποιεί εν μέρει. Να θυμίσω ότι έχουμε ήδη μπει στην καλοκαιρινή περίοδο, τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει έχουν παρέλθει, σίγουρα θα υπάρχει κι αυτό το καλοκαίρι πρόβλημα με την κάλυψη των καλοκαιρινών αδειών. Παρόλα ταύτα από τη στιγμή που θα επιλύσουμε ριζικά το πρόβλημα της στελέχωσης θα κάνουμε υπομονή. Σε σύντομο σχετικά διάστημα θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε και να λήξει το θέμα, το οποίο αφορά την ορθή στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΝΟ.

ΚΥΠΕ