Το επικείμενο άνοιγμα του οδοφράγματος Κάτω Πύργου – Λιμνίτη ανακοίνωσε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στον κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, Νίκο Κλεάνθους.

Σε πρωινή σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε στον κ. Κλεάνθους ότι το οδόφραγμα του Λιμνίτη θα ανοίξει την Παρασκευή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κλεάνθους χαιρέτισε την απόφαση για το άνοιγμα του οδοφράγματος και εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσωπική του παρέμβαση, η οποία, όπως είπε, υπήρξε καταλυτική για τη διάνοιξή του.

Την εξέλιξη χαιρέτισε σε δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διάνοιξης των οδοφραγμάτων Πύργου, Λιμνίτη, Κοκκίνων, Ανδρέας Καρός, όπως και τις προσπάθειες που, όπως είπε, κατέβαλε ο Πρόεδρος Αναστσιάδης για τη διάνοιξη του οδοφράγματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Καρός, οι κάτοικοι της περιοχής ταλαιπωρούνταν αφάνταστα. Ενδεικτικά ανέφερε πως κάτοικοι των περιοχών Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς και Πωμού, προκειμένου να προλάβουν τα δύο μικρά λεωφορεία που φεύγουν καθημερινά από τον Πύργο Τηλλυρίας για τη Λευκωσία για εργασία, ξυπνούν τις πρώτες πρωινές ώρες αφού τα λεωφορεία ξεκινούν στις 3.00 το πρωί, ενώ προηγουμένως ξεκινούσαν δύο ώρες αργότερα, στις 5.00, από τον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.

Η διαδρομή του “πήγαινε – έλα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρός, είναι πολύ κουραστική και ισοδυναμεί με έξι ώρες ταλαιπωρίας για τους κατοίκους της περιοχής, ανάμεσά τους και φοιτητές. Υπάρχουν, είπε, φοιτητές που πηγαινόερχονται καθημερινά στα Πανεπιστήμια στη Λευκωσία όπου φοιτούν, αλλά και μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου και πηγαίνουν σε Αστρομερίτη, Περιστερώνα, Ακάκι, Κοκκινοτριμιθιά για φροντιστήρια.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ