Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε το πρωί το Κακουργιοδικείο στη Λεμεσό σε 33χρονο για υπόθεση ανθρωποκτονίας του 57χρονου Χριστάκη Σιάκου, τον περασμένο Ιούλιο στη Μονή.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της πέμπτης Ιουλίου, όταν ο 33χρονος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον 57χρονο, έπειτα από διαφωνία που είχαν σχετικά με κοντραμπάντο ναρκωτικών.
Σε κατάθεση του ο 33χρονος είχε αναφέρει ότι είχαν κλείσει ραντεβού με το θύμα και τον γιο του για να αγοράσει ποσότητα crystal, η οποία στην συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν αλάτι Ιμαλαϊων.
Όταν διαπίστωσε την απάτη, θύμωσε, πάτησε γκάζι, και αφού παρέσυρε τον 57χρονο στο θάνατο, ακολούθως εγκατέλειψε την σκηνή.
Εντοπίστηκε ώρες αργότερα, από μέλη της Αστυνομίας, στο σπίτι του, κρυμμένος μέσα σε ερμάρι, και συνελήφθη.
Το Δικαστήριο, στην απόφαση του αναφέρθηκε στη σοβαρότητα του συγκεκριμένου αδικήματος, υποδεικνύοντας ότι αυτή δεν αντικατοπτρίζεται μόνον από την προβλεπόμενη από το Νόμο ποινή, αλλά και από τη θλιβερή διαπίστωση ότι τα τελευταία χρόνια, απώλειες ανθρώπινων ζωών, ως αποτέλεσμα τροχαίων δυστυχημάτων, παρουσιάζουν ανησυχητικές διαστάσεις.
Περαιτέρω, το Δικαστήριο επισήμανε ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, δεν παρέχει εξουσία στο Δικαστήριο όταν καταδικάζει πρόσωπο για τη σοβαρότερη μορφή αμέλειας, που δεν είναι άλλη από αυτή του άρθρου 205 του Ποινικού Κώδικα, να στερήσει τον αδικοπραγούντα από του να κατέχει ή να λαμβάνει άδεια οδήγησης, ενώ για τα λιγότερο σοβαρότερα αδικήματα αμέλειας, προβλέπεται τέτοια εξουσία.
Το Δικαστήριο κατά την επιμέτρηση της ποινής, συνυπολόγισε μεταξύ άλλων παραγόντων, την άμεση παραδοχή του 33χρονου, το λευκό του ποινικό μητρώο, τη συνεργασία του με τις αστυνομικές αρχές, τις προσωπικές και οικογενειακές του περιστάσεις καθώς επίσης και την πίεση που τον οδήγησε στην αμελή συμπεριφορά, η οποία ανάγετε σε υπαίτια αμέλεια.