Φεύγει αύριο για την Ρουμανία το τρίτο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλει η Κύπρος στην πληγείσα από τον πόλεμο Ουκρανία, σύμφωνα με τον επίτροπο του Πολίτη, Παναγιώτη Σεντώνα, ο οποίος προέβη το πρωί σε δηλώσεις μαζί με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο, Ruslan Nimchynsky, στο λιμάνι της Λεμεσού.

Ο κ. Σεντώνας ανέφερε ότι το πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας, η αξία του οποίου ανέρχεται περίπου στο μισό εκατομμύριο, περιλαμβάνει κυρίως ιατρικό εξοπλισμό όπως αναπνευστήρες, απινιδωτές, αναλώσιμα πρώτων βοηθειών, στολές πυρόσβεσης και φάρμακα τα οποία προσφέρονται από τον κυπριακό ερυθρό σταθμό.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Κύπρο, Ruslan Nimchynsky, ευχαρίστησε θερμά την Κύπρο για την ανθρωπιστική βοήθεια και όλη την προσπάθεια που καταβάλλει η Κύπρος για να βοηθήσει τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, ενώ ανέφερε ότι οι Κύπριοι οι οποίοι έζησαν την τουρκική εισβολή, μπορούν να καταλάβουν τον πόνο των Ουκρανών.

Η εκπρόσωπος τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Ολίβια Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι η Πολιτική Άμυνα είναι σε επαφή με την διεύθυνση της ευρωπαϊκής ένωσης η οποία είναι αρμόδια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, έτσι ώστε να ενημερώνεται για τις ανάγκες που υπάρχουν στην Ουκρανία και να συλλέγονται είδη τα οποία είναι πράγματι απαραίτητα.