Την ευγνωμοσύνη του για την ετοιμότητα της Κύπρου να στηρίξει την απόδοση καθεστώτος υποψήφιας για ένταξη χώρας στην Ουκρανία, εξέφρασε ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενόψει της αποψινής συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος Ζελένσκι ανέφερε πως συζήτησαν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τη συμμετοχή της Κύπρου στην μελλοντική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Ειδικότερα στην ανάρτηση ο Ουκρανός Πρόεδρος σημειώνει πως κατά τη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «εξέφρασα ευγνωμοσύνη για την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να στηρίξει την απόδοση στην Ουκρανία του καθεστώτος χώρας υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ» και πως «συζητήσαμε τη συμμετοχή της Κύπρου στη μελλοντική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας».

Τις τελευταίες ώρες ο κ. Ζελένσκι σε αναρτήσεις του ευχαρίστησε για τη στήριξή τους αρκετούς ηγέτες κρατών μελών με τους οποίους επικοινώνησε ενόψει της συνόδου, κάνοντας αναφορές στους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να στηρίξουν την χώρα.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ανάρτηση του Προέδρου Αναστασιάδη στην οποία έγινε αναφορά και στο τεχνικό πρόβλημα που είχε διακόψει την παρέμβαση Ζελένσκι στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πηγή: ΚΥΠΕ