Άρχισαν γύρω στις δύο το μεσημέρι να επιχειρούν για κατάσβεση της πυρκαγιάς στα κατεχόμενα, τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που έφτασαν από το Ισραήλ.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου «γύρω στις δύο το μεσημέρι τα ελικόπτερα από το Ισραήλ ξεκίνησαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας και άρχισαν να επιχειρούν για κατάσβεση της πυρκαγιάς στα κατεχόμενα».

Πρόσθεσε ότι «από τις πληροφορίες που έχουμε, η πυρκαγιά φαίνεται να είναι υπό μερικό έλεγχο. Από το πρωί φαίνεται πως οι προσπάθειες κατάσβεσης εστιάστηκαν στη βόρεια πλευρά της πυρκαγιάς, που βρίσκεται προς το μέρος της κατεχόμενης Κερύνειας, που ξεκινά από την Ακανθού και φτάνει μέχρι την κορυφογραμμή του Πενταδακτύλου».

Ανέφερε επίσης πως «ο άνεμος δεν βοηθά την πυρκαγιά, με αποτέλεσμα οι Τουρκοκύπριοι να καταφέρουν να σβήσουν το ανατολικό μέτωπο της φωτιάς. Ωστόσο η βόρεια πλευρά της πυρκαγιάς είναι δύσβατη και βραχώδης και έτσι οι προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς επικεντρώνονται στη συγκεκριμένη περιοχή».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αλεξάνδρου είπε πως «στις δύο το μεσημέρι τα ελικόπτερα από το Ισραήλ ξεκίνησαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας και άρχισαν να επιχειρούν για κατάσβεση της πυρκαγιάς. Την ίδια ώρα όμως υπάρχει ορατός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της φωτιάς και γι’αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά».

Σημειώνεται ότι τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη του Ισραήλ προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις έντεκα σήμερα το πρωί, ενώ νωρίτερα είχε προσγειωθεί το μεταγωγικό που απέστειλε η ισραηλινή Κυβέρνηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ