Ο ΟΚΥΠΥ ενημέρωσε σε πρωινή σύσκεψη τον Υπουργό Υγείας για το πλάνο που έχει ετοιμάσει για ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι ο ΟΚΥΠΥ είναι έτοιμος σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα του κορωνοϊού στην Κύπρο.

Όπως είπε, από την ενημέρωση που έλαβε, έχει αυξηθεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων που μπορούν να εξυπηρετηθούν, τόσο στις εντατικές όσο και στις κλινικές για τον κορωνοϊό, ενώ το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα.

Ο σχεδιασμός του ΟΚΥπΥ προβλέπει την ανάπτυξη πέραν των 300 κλινών σε κοινούς θαλάμους και περίπου 65 ενεργές κλίνες σε ΜΕΘ, ενώ στο πλάνο προνοείται και επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.

Ο ΟΚΥΠΥ στη διάρκεια της σύσκεψης ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας και για τα αναπτυξιακά του έργα που προγραμματίζει για τα επόμενα τρία χρόνια, τα οποία θα αγγίξουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Στα έργα περιλαμβάνεται η επέκταση του γενικού νοσοκομείου Αμμοχώστου και η δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο Πάφου.