Κανονικά επανήρχισε στη 13.00 ακριβώς μετά από διακοπή μιας ώρας, η επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Κώστας Κωνσταντίνου, εξέφρασε την εκτίμηση πως η διαδικασία έκδοσης των αποτελεσμάτων της επαναληπτικής Κυριακής, αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα σε σχέση με τον α΄ γύρο των Εκλογών. Αυτό, όπως είπε, αφενός λόγω της ευκολότερης διαδικασίας διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων, αφού ο αριθμός των υποψηφίων είναι κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με την περασμένη Κυριακή και αφετέρου λόγω των βελτιωμένων καιρικών συνθηκών.

«Έτσι εκτιμούμε, πως αν όλα εξελιχθούν ομαλά, γύρω στις 7.30 μμ με 8.00 μμ θα έχουμε τα τελικά αποτελέσματα. Θα ακολουθήσει η διαδικασία επιβεβαίωσης των αποτελεσμάτων, έτσι ώστε γύρω στις 9.00 το βράδυ να έχουμε τα επίσημα τελικά αποτελέσματα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις 10.00 το βράδυ αναμένεται να διεξαχθεί η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας για την επόμενη πενταετία. Ο Έφορος σημείωσε ότι απομένουν λιγότερες από πέντε ώρες για τη λήξη της ψηφοφορίας και κάλεσε ξανά όλες και όλους τους ψηφοφόρους, όπως προσέλθουν εγκαίρως στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που ορίζει ο Νόμους.

Στις 15.15 ο Έφορος θα ανακοινώσει τα τελευταία ποσοστά προσέλευσης στις κάλπες.