Έφτασε στο 35,4% το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας μέχρι τις 12 το μεσημέρι, όταν οι κάλπες έκλεισαν προσωρινά για μία ώρα, σημειώνοντας αύξηση 1,7 μονάδων σε σχέση με την ίδια ώρα την πρώτη Κυριακή, ανέφερε ο Γενικός Έφορος Εκλογής, Δρ. Κώστας Κωνσταντίνου.

Στη Λευκωσία η συμμετοχή βρίσκεται στο 38,1%, στη Λεμεσό στο 31,6%, στην Αμμόχωστο στο 35,8%, στη Λάρνακα στο 36,1%, στην Πάφο στο 38,1% και στο εξωτερικό στο 16%.

Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2018 μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι η προσέλευση ήταν στο 32,6%, σημειώνοντας αύξηση σήμερα 2,8%, ενώ στις βουλευτικές στο 26%.

Ερωτηθείς ο Γενικός Έφορος αν έχει λάβει παράπονα για αποστολή μηνυμάτων, απάντησε ότι υπάρχει μία συνεχής ροή πληροφόρησης για το τι συμβαίνει στο διαδίκτυο, η οποία παραπέμπεται στην ομάδα που έχει συσταθεί στο Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών για διερεύνηση.

“Έχω κυκλοφορήσει στη Λευκωσία σε πάρα πολλά κέντρα”, πρόσθεσε ο Γενικός Έφορος, αναφέροντας ότι “η εκλογική διαδικασία διεξάγεται υποδειγματικά. Επί μέρους θέματα προφανώς προκύπτουν, όπως και σε κάθε τέτοια διαδικασία, τα οποία θα εξεταστούν καθηκόντως, κατέληξε.