Οι ρίψεις από εναέρια μέσα στην περιοχή Μηλιού-Γιόλου-Σίμου επανήρχισαν σήμερα το πρωί της Πέμπτης με το πρώτο φως της ημέρας, υποστηρίζοντας τις επίγειες δυνάμεις στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς που προκάλεσε σοβαρές περιβαλλοντικές ζημιές.

Ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ανδρέας Κεττής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και με το πρώτο φως της ημέρας, δύο εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις τους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε επιφυλακή για την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων, σημείωσε ο κ. Κεττής.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην κοινότητα Μηλιού και επεκτάθηκε προς την κοινότητα Σίμου, τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ της Τετάρτης, όπως ανέφερε ο κ. Κεττής σε ανάρτησή του στο “X”. Η φωτιά κατέκαψε συνολική έκταση περίπου 50 εκταρίων ξηρών χόρτων, άγριας βλάστησης και δέντρων. Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν στην περιοχή και εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για την τελική κατάσβεση και οριοθέτηση της φωτιάς με τη βοήθεια προωθητών γαιών.

Νωρίτερα, η Πολιτική Άμυνα τέθηκε σε επιφυλακή για την πιθανή εκκένωση των κοινοτήτων Σίμου και Δρύμου, κάτι που τελικά δεν κρίθηκε απαραίτητο λόγω της έκβασης της κατάστασης. Ωστόσο, δύο κατοικίες εκκενώθηκαν προληπτικά.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από σημείο του δρόμου Γιόλου-Πόλεως Χρυσοχούς στο ύψος της κοινότητας Γιόλου και εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα εναέρια και επίγεια μέσα πυρόσβεσης. Στη μάχη με τις φλόγες συμμετείχαν πέντε εναέρια μέσα (τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο) και δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ