Τον Ιούλιο του 1986, πήραμε τη χαρά ενός νέου δίσκου. Και η χαρά ήταν διπλή: γιατί αυτός ο δίσκος είχε την υπογραφή του Σταύρου Κουγιουμτζή. Με τον τίτλο «Τρελοί και άγγελοι», και με τον Γιώργο Νταλάρα στα 11 τραγούδια του δίσκου, ο Σταύρος Κουγιουμτζής ήταν ξανά παρών, και όπως πάντα ήταν εκεί για μας με τραγούδια εξαιρετικά.

Ο δίσκος του Σταύρου Κουγιουμτζή «Τρελοί και άγγελοι» είναι ο τελευταίος δίσκος που ηχογράφησε πριν φύγει από την Αθήνα, όπου και έμεινε για 20 χρόνια, για να επιστρέψει το 1988 στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη. Βαθιά πληγωμένος από τα παζάρια και τον θόρυβο της αγοράς, κλεισμένος στις δικές του ακριβές σκέψεις, μακριά από την υποκρισία και την αθλιότητα, ο Σταύρος Κουγιουμτζής πάντα μας μιλούσε με τα τραγούδια του.
Στον δίσκο του Σταύρου Κουγιουμτζή θα βρούμε τους στίχους του Μάνου Ελευθερίου, τη φωνή της Χαρούλας Αλεξίου, τη φυσαρμόνικα του Πάνου Κατσιμίχα, 13 κορυφαίους μουσικούς, θα βρούμε και το πολυτραγουδισμένο «Κόκκινο φουστάνι», το τραγούδι του Σταύρου Κουγιουμτζή και του Κώστα Κινδύνη που έκανε την Ελευθερία Αρβανιτάκη πασίγνωστη.

Σ΄ αυτόν τον δίσκο συναντιούνται οι τρελοί με τους αγγέλους και τους ελεύθερους, όλοι τους πάντα τόσο ωραίοι όσο η ελεύθερη ψυχή του Σταύρου Κουγιουμτζή, όσο και τα σπάνια τραγούδια που μας έδωσε. Για να πορευόμαστε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε με το δικό του μουσικό βλέμμα: πάντα καθαρό και μόνο αληθινό.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ειρήνη Λαλάκη