Σε καταγγελία στην αστυνομία προχώρησε ο Δήμος Πολεμιδιών μετά τα απειλητικά μηνύματα με σπρέι που έγραψαν άγνωστοι το Σάββατο για το έθιμο των λαμπρατζιών, πάνω στις γυάλινες προθήκες και στους εξωτερικούς τοίχους του Δημοτικού Μεγάρου.

Οι ενέργειες των δραστών φαίνεται να έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα που διαθέτει ο Δήμος Πολεμιδιών, το οποίο αναμένεται να αξιολογηθεί από την αστυνομία.

Οι δράστες έγραψαν μεταξύ άλλων «Κουμάντο στις λαμπρατζιές κάνουμε εμείς», «Μαζί μας ή απέναντί μας».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νίκο Αναστασίου για σήμερα ήταν προγραμματισμένη μια σύσκεψη με την συμμετοχή της αστυνομίας και των εκκλησιαστικών  επιτροπών με θέμα το έθιμο των λαμπρατζιών.

Φαίνεται, όπως επεσήμανε, πως οι νεαροί το έμαθαν και θέλησαν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα πριν την συνάντηση.

Οι δήμοι δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση από μόνοι τους επεσήμανε ο κύριος Αναστασίου και πρόσθεσε ότι πρέπει να παρέμβει η αστυνομία.

 Αξίζει να αναφερθεί ότι η συνάντηση του Δημάρχου με την αστυνομία και τις εκκλησιαστικές επιτροπές πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΑΝΑΛΙ 6 ο δήμαρχος ανέφερε ότι το ίδιο πρόβλημα με τις λαμπρατζιές παρουσιάζεται σε όλη την Κύπρο και γίνονται συνεχώς συσκέψεις για να ληφθούν αποφάσεις και όπως τους ενημέρωσαν από την αστυνομία θα τους δοθούν οδηγίες εντός των ημερών για αντιμετώπιση του φαινομένου.