Την πλήρη συνεργασία τους στις προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλιακής βιομηχανίας επαναβεβαίωσαν σήμερα Υφυπουργείο Ναυτιλίας και Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, στην πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση της νέας Υφυπουργού, Μαρίνας Χατζημανώλη, στα γραφεία του Επιμελητηρίου, στη Λεμεσό, με την Υφυπουργό να σημειώνει τον στόχο για περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας.

Όπως είπε σε δηλώσεις της η κ.Χατζημανώλη, διαβεβαίωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΝΕ ότι το Υφυπουργείο θα εργαστεί μαζί του «σαν ομάδα για να καταφέρουμε να πάρουμε την κυπριακή ναυτιλία ακόμη πιο ψηλά».

«Η Κύπρος μας, ένα πολύ μικρό νησί, βρίσκεται στην 3η θέση στην Ευρώπη και στην 11η παγκόσμια (στη ναυτιλιακή βιομηχανία), άρα αντιλαμβάνεστε τη σημασία της συνέχισης αυτής της συνεργασίας», συμπλήρωσε.

Υπέδειξε ακόμη ότι, από την αρχή της ίδρυσης του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, το ΚΝΕ «βρίσκεται δίπλα μας και για αυτό τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε για όλα όσα έχουν συνεισφέρει».

Στόχοι μας, συνέχισε, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας «σε καιρούς δύσκολους για την Κύπρο, με τις κυρώσεις που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια» και επανέλαβε ότι «με τη συνεργασία όλων θα δουλέψουμε για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτές τις δυσκολίες που είχαμε το τελευταίο χρόνο με τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Καλωσορίζοντας, εκ μέρους του ΔΣ, την νέα Υφυπουργό, ο ΓΔ του Επιμελητηρίου, Θωμάς Καζάκος, εξέφρασε την ικανοποίηση του Επιμελητηρίου για «τη στιβαρή της θέληση να συνεχιστεί η απόλυτη συνεργασία που υπήρχε στο παρελθόν με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πρόσθεσε, τέθηκαν θέματα που αφορούν την ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των ναυτιλιακών εταιρειών, όπως μέσω της μονοθυριδικής εξυπηρέτηση τους, η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, ευρύτερα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα, όπως η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, το θέμα του παράνομου τουρκικού εμπάργκο στα υπό κυπριακής σημαίας πλοία και οι προσπάθειες της νέας Κυβέρνησης για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ναυτιλίας μας.

Ο κ. Καζάκος υπενθύμισε ότι η συνεισφορά της ναυτιλιακής βιομηχανίας φτάνει το 7% του ΑΕΠ, ενώ επωφελούνται οικονομικά παρεμφερείς τομείς και ευχαρίστησε ξανά την νέα Υφυπουργό για τη θετική της στάση προς συνέχιση της συνεργασίας, όπως είπε, για καλύτερη αντιπροσώπευση της ναυτιλίας μας στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ